Tanssikurssit 2019-2020

Tältä sivulta löydät kuvaukset tanssikursseistamme. Tervetuloa tutustumaan tuntitarjontaan!

Kesällä julkaistaan lukuvuoden 2020-2021 tanssikurssit.

Varhaislapset 1,5-6v.
Kouluikäiset 7-10v.
Junnut 11-14v.
Nuoret &  aikuiset 15v.+ (ei yläikärajaa)
Aikuiset 30v.+
Alkeet: ei vaadita aiempaa tanssitaustaa
Perustaso: väh. 1-2 vuotta tanssikokemusta
Jatkotaso: väh. 3-4 vuoden tanssikokemus (tällä tasolla treenatessa suositellaan vähintään kahta viikkotuntia)
Avoin taso: jo tanssia harrastaneet eri tasoiset tanssijat
Huomaathan, että tasokuvaukset ovat suuntaa antavia. Oppiminen on aina yksilöllistä. Opettajat auttavat sinua löytämään oman taitotasoasi vastaavan tunnin. Uudessa lajissa suosittelemme hankkimaan perusteet alkeet- tai perustasolta.

Lasten Heimo

SMILES AND FUN

Lasten Heimossa on tunteja taaperoille, alle kouluikäisille ja alakoululaisille. Lastentunnit ovat meille tärkeitä: haluamme, että ne ovat lapsille sopivia ja inspiroivia! Tunneilla korostuvat mielikuvitus, luovuus ja tarinat: haluamme, että oppiminen on hauskaa ja ikimuistoista. Tytöt ja pojat ovat tervetulleita kaikille tunneille!

Vanhemman ja lapsen hauska yhteinen harrastus! Tunneilla tanssitaan yhdessä aikuisen kanssa. Taaperotanssissa keskitytään vuorovaikutukseen ja yhdessä liikkumiseen. Tule ja ihastu! Varusteiksi rennot vaatteet. Tunnilla tanssitaan paljain varpain.

Taaperotanssia järjestetään syksyllä ja keväällä lyhytkurssina!

Satubaletti on täynnä mielikuvitusta, leikkisää liikkumista ja kaunista musiikkia. Tunneilla harjoitellaan perusliikkumistaitoja, ilmaisua, baletin perusliikkeitä ja -asentoja sekä ryhmässä toimimista. Kotona tanssivat lapset, tässä olisi teille täydellinen ensimmäinen harrastus!

Varusteiksi balettiasu tai legginssit sekä tossut ja juomapullo.

Pienten lasten vauhdikas tanssitunti, joka sopii hyvin lapsen ensimmäiseksi harrastukseksi! Tunneilla harjoitellaan perusliikkumistaitoja, ryhmässä toimimista ja showtanssin perusliikkeitä leikkisällä otteella. Lukuvuoden aikana tutustutaan showtanssin iloiseen ja energiseen maailmaan.

Varusteiksi joustavat vaatteet ja juomapullo. Tunnilla tanssitaan paljain varpain.

Satubaletti on täynnä mielikuvitusta, leikkisää liikkumista ja kaunista musiikkia. Tunneilla harjoitellaan perusliikkumistaitoja, ilmaisua, baletin perusliikkeitä ja -asentoja sekä ryhmässä toimimista. Kotona tanssivat lapset, tässä olisi teille täydellinen ensimmäinen harrastus!

Varusteiksi balettiasu tai legginssit sekä tossut ja juomapullo.

Katutanssi

FIND YOUR GROOVE

Heimon katutanssitarjonnasta löydät eritasoisia ja eri-ikäisille suunnattuja katutanssitunteja. Pääosin tarjoamme hiphop-tunteja.

Hiphop-tanssille ominaista ovat erilaiset askeleet, bounce, isolaatiot, rytmin vaihdokset ja koordinaatiot. Tunnilla keskeisiä elementtejä ovat myös musikaalisuus ja groove. Hiphop on tanssina yhdistelmää mm. breakdancesta, poppingista ja afrikkalaisesta tanssista. Hiphop-tanssille on ominaista freestyle, eli improvisaatiotanssi ja tanssilla on vahvat sosiopoliittiset juuret. Tunnit koostuvat pääosin lämmittelystä, tekniikkaharjoituksista ja koreografian harjoittelusta. Jatkotasolla harjoitellaan myös freestyletanssia.

Katutanssitunneille varusteiksi rennot vaatteet ja sisätennarit sekä juomapullo.

Aikuisille ja nuorille suunnattu katutanssin alkeiskurssi, johon et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta. Kauden aikana tutustutaan katutanssin perusteisiin rennolla otteella.

Hiphopin jatkotason tunti nuorille ja aikuisille. Tunnilla opetellaan jo vaativampia hiphoptanssin elementtejä. Tuntien sisältöön kuuluvat myös freestyleharjoitukset.

Tunti on ilmaisupainotteinen katutanssitunti. Tunnilla käytetään hyödyksi erilaisia musiikkeja ja harjoitellaan tarinankerrontaa hiphopille ominaista liikekieltä käyttäen.

Baletti

FOR THE SOUL

Baletti on erinomainen oheislaji kaikille muille tanssilajeille, mutta myös ihastuttava ja klassinen tanssilaji päälajksi. Baletissa korostuvat tanssitekniikka ja turvallinen työskentely. Baletti auttaa myös kehittämään kehonhallintaa ja sen tuntemusta.

Balettitunnit koostuvat harjoituksista, joita tehdään tangolla ja keskilattialla. Tunneilla pääset nauttimaan baletin klassisesta ja kauniista maailmasta. Varusteiksi tunneille balettiasu tai linjakkaat vaatteet sekä balettitossut.

Balettikurssi, jossa harjoitellaan tekniikkaa tangolla ja keskilattialla sekä tanssitaan tanssisarjoja. Tunti on suunnattu balettia jo harrastaneille tai jatkotason tanssijoille, jotka kaipaavat oheistreeniä oman lajinsa lisäksi.

Showtanssi & tekniikka

DANCE YOUR STORY

Showtanssitunnit ovat monipuolisia tanssitunteja, joissa pääset kehittämään omaa tanssitekniikkaa sekä ilmaisua. Showtanssissa hyödynnetään erilaisia tekniikoita nyky- ja jazztanssista sekä baletista. Lattia- ja parityöskentely kuuluvat myös showtanssiin. Showtanssitunneilla pääset nauttimaan täydestä tanssituntumasta, joka syntyy tilassa liikkuvista harjoituksista sekä hyvästä musiikista tietenkin!

Junnujen showtanssitunti, jossa harjoitellaan showtanssin perusteita. Tunnilla tehdään erilaisia tanssitekniikkaharjoituksia keskilattialla, tilassa liikkuen ja lattialla sekä harjoitellaan tanssisarjaa. Tunti sopii aloittelijoille sekä jo hieman tanssitaustaa omaaville.

Varusteiksi linjakkaat ja joustavat vaatteet sekä juomapullo.

Junnujen showtanssitunti jo tanssia harrastaneille. Tunnilla pääset käyttämään kehoa monipuolisesti ja haastamaan itseäsi. Hypimme, pyörimme, möyrimme lattialla ja nautimme liikkeestä!

Nuorten ja aikuisten showtanssitunti jo tanssia harrastaneille. Tunnilla pääset käyttämään kehoa monipuolisesti ja haastamaan itseäsi. Hypimme, pyörimme, möyrimme lattialla ja ennen kaikkea nautimme liikkeestä ja yhdessä tekemisestä!

Tunnilla tehdään erilaisia lihaksia vahvistavia ja vartalon hallintaa kehittäviä harjoituksia ja tietenkin myös yhdistetään opittuja asioita hyppyihin ja piruetteihin!

Jumps and Turns tunti sopii toisena viikkotuntina esimerkiksi showtanssi- tai balettitunnin kanssa.

Latinalaistanssit

FEEL THE RYHTHM

Reggaeton on energinen laji, joka on ottanut paljon vaikutteita muista lajeista, kuten hiphopista ja afrosta. Tunnilla tutustutaan erilaisiin isolaatioihin, reggaetonin tekniikkaan ja jorataan tanssisarjaa.