Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset 2018-07-13T13:05:16+00:00

Miten valitsen itselleni sopivan tanssilajin?

Voit miettiä aluksi minkä tyylistä tanssia haluaisit harrastaa. Haluatko oppia vaikka hyppyjä ja monipuolista tanssia vai kaipaatko rauhallisempaa menoa? Showtanssi on usein hyvä ja helppo tanssilaji aloittaa. Voit myös valita tanssilajin oman musiikkimieltymyksen mukaan: katutanssissa usein soi hiphop, baletissa klassinen musiikki ja latinotunneilla luonnollisesti latinorytmit.

Miten valitsen itselleni sopivan tason?

Alkeet tasolla voit aloittaa tanssin, vaikkei sinulla olisikaan kokemusta tanssitunneista. Perustaso on tarkoitettu jo tanssia vähintään 1-2 vuotta harrastaneille, mutta on syytä muistaa, ettei kaikkien oppiminen tapahdu samaan tahtiin. Jatkotasolla vaaditaan jo enemmän lajikohtaista osaamista. Avoimen tason tunneilla taso määrittyy osallistujien mukaan, mutta yleensä olisi hyvä olla jonkun tanssilajin kokemusta alla.

Kuinka vanha voi osallistua 16v. + tunneille?

16v.+ ovat tarkoitettu nuorille ja aikuisille. Joitakin tunteja saatamme järjestää yli 30v. erikseen. 16+ tunneilla ei kuitenkaan ole yläikärajaa.

Mitä tarvitsen mukaan tanssitunnille?

Juomapullon, lajiin sopivat vaatteet ja avoimen mielen.

Miten pukeudun tanssitunnille?

Eri tanssilajien tunneille pukeudutaan yleensä eri tavoin. Katutanssitunneilla tanssitaan sisätennarit jalassa ja rennot vaatteet päällä. Huomioi, etteivät sisätennarit värjää lattiaa. Showtanssissa taas ei tarvita kenkiä ja linjakkaat joustavat vaatteet sopivat hyvin. Baletissa käytetään balettiin tarkoitettuja tossuja ja linjakkaita vaatteita. Opettaja saattaa myös ohjeistaa tarkemmasta pukeutumisesta balettitunneilla.

Entä jos en pääse kaikille kurssin tanssitunneille? Ilmoitanko siitä opettajalle?

Ilmoita aina omalle opettajalle mahdollisimman ajoissa mikäli et pääse saapumaan tunnille. Käyttämättömät kerrat voi korvata jollakin toisella samanpituisella tai lyhyemmällä tunnilla saman lukukauden aikana. Korvauskerrat kannattaa ajoittaa aina mahdollisimman alkuun lukukautta, sillä usein lukukauden lopulla työstetään esityksiä oppilasnäytöksiin.

LAPSET

Opettaja ottaa lapset vastaan tanssitunnin alettua ja pitää oven kiinni koko tanssitunnin ajan. Pienten lasten huoltajien olisi hyvä odottaa tanssisalin lähellä, jos vaikka vessahätä yllättää. Käytäthän lapsesi kuitenkin WC:ssä ennen tunnin alkua.

Tunnin loputtua opettaja päästää lapset käytävään, jolloin huoltaja vastaanottaa lapsen.